IELTS مخفف International English Language Testing System (نظام بین المللی ارزشیابی زبان انگلیسی) در حال حاضر یکی از معتبرترین آزمون های زبان انگلیسی است که در سراسر دنیا برگزار می شود. آزمون IELTS در دو نوع مختلف Academic Traning و General Tranining برگزار میشود. آزمون Academic توانايی انگليسی داوطلبانی را میسنجد که قصد دارند تحصيلات خود را در مقطع کارشناسی به بالا در يک دانشگاه انگليسی زبان ادامه دهند. يکی از مهمترين شرطهای پذيرفتهشدن در اين دانشگاهها فراهم آوردن سطحی قابل قبول از نمره اين آزمون میباشد. نوع General Tranining آزمون آیلتس معلومات داوطلبان را در سطحی وسيعتر و در بستری علمی – اجتماعی میسنجد. آزمون General Tranining برای کسانی مناسب است که قصد دارند تحصيلات پيشدانشگاهی خود را در کشوری انگليسی زبان به پايان برسانند و يا بهمنظور گذراندن دورههای کوتاهمدت کاری و يا دستيافتن بهفرصتهای شغلی قصد سفر به اين کشورها را دارند. بهعلاوه کارنامه اين آزمون از جمله مدارکی است که در جريان بررسی پروندههای مهاجرت کشورهای استراليا، نيوزلند و کانادا از متقاضيان طلب میشود. در آزمون IELTS توانايیهای شنيدن، خواندن، نوشتن، و صحبتکردن در چهار قسمت جداگانه سنجيده میشود. در حاليکه توانايی شنيداری و صحبتکردن داوطلبان آزمون Academic و General Tranining به روش کاملاً مشابهی صورت میگيرد، هر يک از اين دو گروه، سوالات جداگانهای در قسمتهای خواندن و نوشتن دريافت میکنند. مسئوليت انتخاب نوع آزمون بر عهده متقاضی بوده و شرکتکنندگان بايد هنگام ثبتنام خود نوع آزمون مورد نظر را در فرم ثبتنام قيد کنند. لازم به ذکر است جهت رفاه حال داوطلبان و کاهش هزینه و زمان سفر، آزمون هر چهار مهارت در يک روز برگزار میشود. آزمون IELTS، به نوعی طراحی شده که قادر است ميزان معلومات داوطلبان در سطوح مختلف از زبان انگليسی را سنجيده و با توجه به استاندارد IELTS طبقهبندی کند. شرکتکنندگان در اين آزمون به طيف متنوعی از سوالات بسيار ساده تا بسيار مشکل پاسخ میدهند و در پايان با توجه به نمرهای که از هريک از چهاربخش مختلف دريافتکردهاند سطحی مابين ناآشنای کامل به زبان انگليسی، با نمره صفر، تا سطح آشنای کامل به زبان انگليسی، با نمره ۹، طبقهبندی میشوند. نتايج آزمون ۲ هفته پس از برگزاری آزمون در مرکز آزمون ارائه می گردد. نتايج بايد شخصاً توسط متقاضی و یا نماینده وی دريافت گردد و مسئولان مرکز آزمون اجازه ندارند تا از طريق تلفن،فکس، يا پست الکترونيکی نتايج را به اطلاع داوطلبان برسانند. داوطلبان پس از ثبت نام از طریق گروه فناوری اطلاعات مهتاب رضایتنامه ای مبنی بر دریافت کارنامه توسط دفتر این شرکت در امارات را امضا نموده و کارنامه خود را حد اکثر یک هفته پس از اعلام نتایج در دفتر تهران دریافت کنند. نمره هر چهار بخش آزمون بهطور جداگانه در کارنامه درج خواهد گرديد. به علاوه ميانگينی حسابی و گردشده از اين چهار بخش نيز به عنوان نمره کلی در اختيار داوطلب قرار خواهد گرفت. اين نمره نهايی و همينطور نمرههای بخشهای شنيداری و خواندن با اعشار ۰،۵ و نمره بخشهای مصاحبه و نوشتن بدون اعشار و بهصورت اعداد صحيح گزارش میشوند. به عنوان يک قانون عمومی نتايج آزمون تا دو سال پس از برگزاری آزمون اعتبار دارند. در صورتيکه بتوان اثبات کرد که داوطلب پس از برگزاری آزمون در حفظ معلومات خود و بهتر کردن دانشش در زبان انگليسی کوشا بوده، میتوان از کارنامه آزمون حتی بيش از اين مهلت دوساله نيز استفاده کرد.
این آزمون بصورت استاندارد در بسیاری از کشور های دنیا از جمله ایران برگزار می گردد .حداکثر نمره کسب شده در این آزمون در هر چهار مهارت خواندن , نوشتن , صحبت کردن و شنیداری ۹ می باشد . این آزمون در دو گروه آزمایشی آکادمیک و جنرال برگزار می گردد که در برخی قسمتها و محتوای امتحان این دو آزمون متفاوتند .
اغلب متقاضیان مهاجرت علی الخصوص متقاضیان مهاجرت به کانادا به روش نیروی متخصص ( Skilled worker ) مدرک زبان آیلتس جنرال GT را نیاز دارند. لازم به ذکر است که اعتبار مدرک آیلتس از زمان صدور یکسال می باشد .
دانشجویان و علاقمندان به تحصیل علی الخصوص در مقطع تحصیلات تکمیلی ( Msc , PHD ) می بایستی در آزمون آیلتس آکادمیک شرکت نمایند .
برای شرکت در آزمون آیلتس الزامی به شرکت در هیچ کلاسی نیست , بلکه کافیست در پرتال رسمی آزمون آیلتس ثبت نام نمایید. بهترین راه برای موفقیت در آزمون آیلتس در نظر گرفتن یک استراتژی مناسب است .
فرق آیلتس و تافل در چیست ؟
آیلتس در واقع آزمونی بریتانیایی بوده و از این نظر در مقابل تافل، آزمون آمریکایی قرار می گیرد. شما در آیلتس باید لهجه انگلیسی British داشته باشید ، در حالی که در تافل شما باید لهجه آمریکایی داشته باشید. این آزمون توسط دانشگاه کمبریج انگلستان، شورای فرهنگی بریتانیا و مرکز آیلتس استرالیا برگزار می شود. نمره بندی این آزمون از 1 تا 9 است که نمرهٔ قبولی برای آزمون وجود ندارد. اما به طور معمول سطح ۵ نمرهٔ متوسط و ۶ به بالا خوب تلقی میشود.هر دانشگاهی برای دادن پذیرش قوانین خود را دارد و برخی با نمره 6 و برخی با نمره 7 پذیرش میدهند.
بخش های مختلف آزمون آیلتس:
امتحان آیلتس دارای چهار قسمت برای سنجش چهار مهارت است که امتحان سه مهارت اول یعنی Listening، Reading و Writing به صورت همزمان، در یک روز و به صورت کتبی برگزار می شود. امتحان Speaking به صورت جداگانه چند روز قبل یا بعد از آزمون کتبی برگزار می شود. معمولاً تاریخ امتحان Speaking حدود دو هفته قبل از تاریخ امتحان کتبی به اطلاع داوطلب می رسد.
آزمون Listening، سی دقیقه طول می کشد و شامل چهار بخش می شود. هر بخش ۱۰ سوال دارد که جمعاً در این ۳۰ دقیقه باید به ۴۰ سوال پاسخ داده شود. در هر بخش سوالاتی به صورت کتبی داده شده و داوطلب باید با گوش دادن به فایل صوتی یک مکالمه یا یه سخنرانی، به سوالات پاسخ دهد. این سوالات ممکن است به صورت چهارگزینه ای، پر کردن جاهای خالی، انتخاب دو یا چند مورد از بین چند گزینه و موارد مشابه باشد. در پایان هر قسمت، ۳۰ ثانیه برای کنترل جواب ها و در آغاز قسمت بعد نیز ۳۰ ثانیه دیگر برای خواندن اجمالی سوالات وقت داده می شود.
در قسمت Reading، سه متن داده می شود که معمولاً از دو قسمت اول هر کدام ۱۳ سوال و از سومی ۱۴ سوال می آید کهدر مجموع 40 سوال می شود. برای این مهارت در مجموع ۶۰ دقیقه وقت داده می شود. امتحان Reading جنرال اغلب ساده تر از آکادمیک بوده و دارای متون کوتاهتری است.
در قسمت Writing عمومی دو موضوع داده می شود. در قسمت اول از داوطلب خواسته می شود نامه ای را بنویسد و در قسمت دوم یک موضوع عمومی داده میشود. از داوطلب انتظار می رود همه جوانب موضوع را بررسی کرده و نقاط مثبت و منفی را در موردش ارزیابی کند. همچنین در صورتی که در صورت مسئله ذکر شده باشد، در پایان نظر خودش را نیز بیان کند. در این قسمت لازم است داوطلب جواب خود را در حداقل 250 کلمه تنظیم کند.
در قسمت Writing آکادمیک نیز دو موضوع داده می شود. اولی شامل یک نمودار، جدول یا چارت می شود که باید در مورد آن توضیحاتی حداقل در ۱۵۰ کلمه نوشته شود. در قسمت دوم یک موضوع علمی داده می شود که معمولاً از موضوعات جالب و به روز استفاده می شود. در این قسمت از داوطلب انتظار می رود همه جوانب موضوع را بررسی کرده و نقاط مثبت و منفی را در موردش ارزیابی کند. همچنین در صورتی که در صورت مسئله آمده باشد، در پایان نظر خودش را نیز بیان کند.در این قسمت لازم است داوطلب جواب خود را در حداقل 250 کلمه تنظیم کند.
آزمون speaking از سه قسمت تشکیل شده است. ابتدا از شما سوالاتی عمومی در مورد خودتان پرسیده می شود و سپس یک موضوع خاص به شما داده می شود تا حدود 2 الی 3 دقیقه در مورد آن صحبت کنید. در قسمت آخر نیز به مدت حدود 5 دقیقه سوالاتی در رابطه با همان موضوع از شما پرسیده می شود.
بین یک هفته تا ده روز بعد نتایج امتحان به صورت الکترونیکی اعلام می شود و حدود دو هفته بعد از آن تاریخ می توانید برای دریافت کارنامه خود به موسسه مربوطه مراجعه فرمایید. شما می توانید برای بار اول به صورت رایگان درخواست پنج کارنامه را تا حداکثر 21 روز قبل از امتحان داشته باشید. بعد از این مهلت برای هر بار صدور کارنامه لازم است مبلغی را بپردازید.
مراکز مجاز برگزاري آزمون آيلتس در ايران
در حال حاضر فقط سه مرکز «آيلتس ايران» ، «آيلتس تهران» و «دانشگاه آزاد اسلامي» مجوز بين المللي و تاييديه سازمان سنجش آموزش کشور (به عنوان تنها مرجع صادر کننده مجوز و ناظر بر برگزاري آزمون هاي بين المللي در ايران) را اخذ نموده اند و فعاليت هاي ساير مراکزي که در اين رابطه براي برگزاري آزمون آيلتس در جمهوري اسلامي ايران فعاليت مي کنند فاقد اعتبار و غيرقانوني است.
دانشگاه آزاد اسلامي
پايگاه اطلاع رساني:
هزينه آزمون: 450 هزار تومانن
شاني: تهران، خيابان شريعتي، خيابان پابرجا، بلوار آينه، کوچه گل يخ، شماره 16، واحد 101
شماره تماس: 22640501 , 22640514 (پيش شماره 021)
آيلتس تهران
پايگاه اطلاع رساني:
هزينه آزمون: 450 هزار تومان
نشاني: تهران، ميدان آرژانتين، خيابان خالداسلامبولي، خيابان 21، شماره 6، واحد 3
شماره تماس: 88725427 , 88725428 (پيش شماره 021)
آيلتس ايران
وب سايت:
نشاني شعبه تهران: تهران، بلوار ميرداماد، جنب ايستگاه مترو، برج نادر، شماره 216، طبقه هفتم
شماره تماس: 22262038 (پيش شماره 021)
نشاني شعبه اصفهان: اصفهان، چهارراه نظر، نظر شرقي، ساختمان يادمان، طبقه دوم، واحد 4
شماره تماس: 6292640 (پيش شماره 0311)
پست الکترونيک: contact.ielts@gmail.com
با توجه به فزونی متقاضیان آزمون باید حداقل ۲-۳ ماه قبل از آزمون ثبت نام را انجام دهید .
برای ثبت نام در آزمون آیلتس می توانید از این لینک استفاده نمایید. وبسایت رسمی آیلتس ایران
برای کسب نمره بهتر در آزمون آیلتس توصیه می شود :
- گسترش گنجینه لغات مهم انگلیسی از طریق کتبی مانند ۵۰۴
- مطالعه موضوعات مختلف و آمادگی برای مهارت های Speaking و Writing که نیاز به خلاقیت دارند.
- گوش دادن هر روزه به رادیو های انگلیس زبان ( بدون هدفون )
گوش خود را با بلندگو عادت دهید . زیرا یکی از دلایلی که اغلب داوطلبان آیلتس نمره مناسبی در مهارت شنیداری کسب نمی کنند اینست که کیفیت صدا گاها مناسب نمی باشد . پس گوش های خود را به همه شرایط عادت دهید.
- حداقل یک ماه مانده به شروع آزمون از مدرسین خبره آیلتس کمک بگیرید. آموزش استراتژی آزمون و ارائه انواع نمونه ها و موضوعات writing , Speaking و آشنایی با Reading و listening برای جلوگیری از کم آوردن وقت در جلسه آزمون .
- ما اکثرا در مدرسه و موسسات زبان ، انگلیسی American خوانده ایم. در حالیکه آزمون IELTS یک آزمون British است و شما باید لغات انگلیسی بکار ببرید و نه آمریکایی. در اینجا یک لیست کامل از لغات آمریکایی که در زبان انگلیسی بریتیش وجود ندارد را می توانید مشاهده کنید. یه مدت دنیا را از چشم یک انگلیسی ببینید و بشنوید
- خواندن کتاب 101 Helpful Hints for Ielts که شامل 101 نکته و چندین مقاله کوتاه آموزشی درباره آیلتس است، نیز توصیه می شود.
در اولین بخش از این کتاب، آزمون آیلتس و نوع برگزاری هر بخش بطور کامل توضیح داده شده است و همچنین نکاتی را برای بهتر گذراندن هر skill به شما یاد میده.
بخش دوم شامل نکات مهارت های آزمون آیلتس (شامل listening و speaking و writing و reading) است و کلی هم تمرین در هر بخش وجود دارد تا خودتون رو بسنجید. همچنین حل المسائل کتاب نیز درآخرش در بخش ضمیمه ها وجود دارد.
دانلود با حجم 20 مگابایت:
نظرات شما عزیزان: